ada kek

8 Şubat 2017 Çarşamba

Yulaflı Mercimek Unlu Kurabiye

      Bugün şirin bir kurabiye atölyesinde güzel bir gün geçirdik. ( Neşeli lezzetler Atölyesi workshop izlenimlerimi bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım)
      Atölye çalışmalarımızda glutensiz lezzetlerle tanıştık.


      Lezzetini çok beğendiğim bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
        Glutensiz isteyenler mercimek unu ile yapabilecekleri bu tarifi, alerjisi olmayanlar normal buğday unu ile yapabilirler.


Malzemeler
  • 225 gram yulaf ezmesi
  • 2 yumurta
  • 90 gram tereyağ
  • 1 Türk kahve fincanı mercimek unu veya un
  • 1 Türk kahve fincanı esmer şeker
  • 300 gram fıstık ezmesi
  • 200 gram bitter çikolata parçaları
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı vanilin aroması
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı
  • Yulaf ezmesi, mercimek unu veya un,tuz, karbonat bir kapta harmanlanır.
  • Tereyağ ile şeker mikserde krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Daha sonra teker teker yumurtalar ilave edilir.
  • Fıstık kremasının ardından, yulaflı karışım ve çikolata parçaları ilave edilir.
  • 190 derece ısınmış fırında 12 dakika pişirilir.
  • Yumuşak haldeki kurabiyeler, soğuduktan sonra biraz kıtırlaşınca servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder