ada kek

9 Şubat 2017 Perşembe

Anne Muskası

     
     Pratik lezzetleri seven birisi olarak sizlere Fox Tv de Memet Özer'le birlikte yaptığımız tarifi paylaşmak istedim.
     Daha önce patatesli-Salçalı Çıtırlar olarak yapmıştım.  Görsellerini yapılış aşamalarını görmek isterseniz Patatesli Salçalı Çıtır Yufkalara buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı bugday nişastası
  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı  
İç Malzemesi için
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 havuç rendesi
  • 1 fincan fıstık
  • 1 fincan kuş üzümü
  • Yenibahar, tuz, karabiber, kırmızı biber, çörekotu
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur



Yapılışı
  • Tavaya sıvı yağ koyun ince doğranmış kuru soğan ile rende havucu soteleyin.
  • Kıyma ile fıstıkları beraber koyup kavurmaya devam edin.
  • İnce bulgur hariç tüm malzemeleri ilave edip ocağın altını kapatın.
  • İç harcımızın sulu kaldığını hissediyorsanız, ince bulguru da ilave edip karıştırın ve harcı soğumaya bırakın.
  • Tereyağını yakmadan eritin, içine sirkeyi ilave edin.
  • İlk yufkayı serin ve fırça yardımı ile yağlayın.
  • Çay süzgeci ile un ve nişastayı eleyerek yufkanın üzerine serpiştirin.
  • Sonra diğer 2 yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak üst üste koyun.
  • İç harcı ikiye bölüp yufkanın karşılıklı iki kenarına paylaştırın.
  • Yufkayı her iki taraftan sararak ortada buluşturun.
  • Ortadan keserek iki rulo halindeki yufkayı verevler halinde keserek muskalar elde edin.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin, yumurta sarısını üzerine sürerek ısınmış fırında pişirin.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder